Monitorizarea constă în supravegherea obiectivelor în permanentă cu ajutorul sistemelor tehnice antiefracţie şi antiincendiu, care reacţionează în momentul producerii evenimentului şi anunţă centrul nostru de comandă (dispecerat), de unde se declanşează intervenţia rapidă a echipajelor de specialişti din teren şi, dacă e necesar, se anunţă şi autorităţile. Sesizarea dispeceratului se face automat, prin suport GSM, GPRS sau telefonic.

Sistemul de monitorizare este constituit pe scheletul unei infrastructuri proprii format din echipamente de comunicare de ultima generaţie interfaţate cu sisteme informatice performante prin canale de comunicare securizate.

Dispeceratul RPG menţine legătura între sistemele de efracţie conectate şi echipajele de intervenţie rapidă. Acesta este asigurat de un generator performant de ultima generaţie pentru a funcţiona 24/24.

Compania naţională de securitate Real Protection Guard efectuează serviciul de monitorizare folosind Canalul GPRS sau linia telefonică – un comunicator digital preia semnalele specifice din centrală de alarmă (Buton de panică, Alarma generală, Cădere de tensiune, Armare/Dezarmare, etc.) şi le transmite către dispeceratul RPG.

Comunicator digital GPRS
Echipament de comunicare ce preia semnalele de la centrală de alarmă la efracţie şi le transmite către dispecerat în timp real, folosind o cartelă de date securizată.

Linia Telefonică
Comunicare prin linie telefonică se face prin conectarea sistemului de alarmă la efracţie la operatorul dvs. de telefonie fixă.

ATENŢIE: În cazul în care linia dvs. de telefonie fixă este întreruptă (până de curent, neplata facturilor, lucrări de întreţinere ale operatorului etc.) centrala de alarmă nu mai poate comunica cu dispeceratul!

Sistem de monitorizare RPG Security

Sistem de monitorizare RPG Security

În momentul producerii unui eveniment, comunicatorul montat la beneficiar transmite informaţia în timp real, aceasta fiind afişată pe monitoarele Dispeceratului. În funcţie de semnalele primite, dispecerul anunţa echipajele de intervenţie rapidă din zonă (care se deplasează în regim de urgenţă şi acţionează în cel mai scurt timp), organele de urgenţă după caz (poliţie, jandarmi, pompieri, ambulanta) şi beneficiarul.

Se contactează persoană de legătură desemnată de Beneficiar, se face recunoaşterea prin parole şi se informează despre natura evenimentului şi despre constatările echipei de Intervenţie Rapidă.

În cazul în care sunt semne de efracţie Echipa de Intervenţie reţine persoana şi asigură paza până la sosirea poliţiei şi a beneficiarului.